Brownies cheesecake
Kombinácia dvoch úžasných koláčov, akými sú brownies a cheesecake, spojené v jednom. A navyše v trochu nutričnejšej verzii vďaka proteinovému pudingu.
Ingrediencie
Korpus
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 20 g kokosovej múky
- 2 čl Prášku do pečiva
- 15 g kakaa
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 2 ks vajcia
Tvarohová vrstva
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g natierkového masla cream cheese
- 200 g Ehrmann vanilkový puding
- 1 ks vajce
- 1 čl vanilkovej pasty
- 50 g práškového trstinového cukru
Poleva
- 100 g čokoládový Ehrmann puding
Najnovšie letáky
Postup
Čokoládu roztopíme nad parou. Ked je roztopená pridáme maslo a miešame. Keď máme rozpustené aj maslo pridáme cukor a opäť chvíľu miešame. Túto zmes odstavíme a chvíľku necháme vychladnúť. Po jednom primiešame vajíčka.
V inej miske si zmiešame múky, kakao a prášok do pečiva. Suchú zmes primiešame k čokoládovej. Pripravené cesto vylejeme do formy (20cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 15 minút. Po do pečení korpus vytiahneme z rúry a necháme 10-15 minút jemne vychladnúť.
Ručným mixérom vyšľaháme tvaroh s nátierkovým maslom. Pridáme vajce a opäť prešľaháme.
Ručne primiešame puding, následne vanilkovú pastu a cukor. Túto zmes vylejeme na korpus a dáme piecť na 160 stupňov cca 45 minút. Tvarohová vrstva sa bude v strede "želatinovo" triasť, to je v poriadku.
Upečený koláč necháme ešte pol hodinu v pootvorenej rúre pomaly vychladnúť.
Po vychladnutí koláč odložíme na noc do chladničky. Nakoniec potrieme čokoládovým pudingom, dozdobíme a môžeme podávať. Dobrú chuť. 💛