REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Bryndzové halušky so slaninou
Recept na tradičné slovenské bryndzové halušky so slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g zemiakov
- 200 g bryndze
- 100 g hrubá múka
- 1 ks vajce
- 80 g bravčovej slaniny
- 1 ks kyslá smotana
- petržlenová vňať
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme hrubú múku a vajce. Zo zmesi vymiešame hustejšie cesto.
2. Krok
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, osolíme a pomocou haluškára vytvárame halušky, ktoré varíme v osolenej vode približne 5 minút, alebo pokiaľ nevyplávajú na povrch.
3. Krok
Hotové halušky scedíme a prelejeme vodou.
4. Krok
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici bez tuku. Výpekom polejeme halušky, aby sa nezlepili.
5. Krok
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z varenia halušiek a riadne všetko premiešame.
6. Krok
Bryndzové halušky sú hotové a môžeme podávať.
7. Krok
Pred podávaním môžeme bryndzové halušky posypať nakrájanou petržlenovou vňaťou.