REKLAMA
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 150 strúhané surové zemiaky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
  • slanina Pridané do
  • bryndza Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku a vodu tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli.

2. Krok

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda v hrnci vrie, začneme robiť halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Halušky zmiešame s bryndzou zmiešanou s trochou smotany a na vrch dáme cibuľku alebo slaninku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov