REKLAMA

Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Bublanina starej mamy

Chutný a osviežujúci koláč plný sezónnych jahôd, tak ho ho robí stará mama.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 150 g cukor Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks prášok do pečiva Pridané do
  • 2 ks veľké vajcia Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do

Náplň

  • 500 g čerstvé jahody Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Cesto pripravíte tak, že zmiešate cukor, múku a prášok do pečiva. Potom pridáte vajcia, mlieko a vanilkový extrakt a poriadne premiešate.

2. Krok

Jahody umyte. Ak sú jahody veľké, môžete ich nakrájať na menšie kúsky.

3. Krok

Cesto vylejte do pekáča a na vrch rozložte jahody. Bublaninu pečte 30-35 minút, alebo kým nie je pevne zlatohnedá.

4. Krok

Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Perfektný je s kopcom šľahačky a poriadnou dávkou slnka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov