REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Bublanina starej mamy
Chutný a osviežujúci koláč plný sezónnych jahôd, tak ho ho robí stará mama.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto
- 150 g cukor
- 200 g hladká múka
- 1 ks prášok do pečiva
- 2 ks veľké vajcia
- 100 ml mlieko
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Náplň
- 500 g čerstvé jahody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Cesto pripravíte tak, že zmiešate cukor, múku a prášok do pečiva. Potom pridáte vajcia, mlieko a vanilkový extrakt a poriadne premiešate.
2. Krok
Jahody umyte. Ak sú jahody veľké, môžete ich nakrájať na menšie kúsky.
3. Krok
Cesto vylejte do pekáča a na vrch rozložte jahody. Bublaninu pečte 30-35 minút, alebo kým nie je pevne zlatohnedá.
4. Krok
Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Perfektný je s kopcom šľahačky a poriadnou dávkou slnka.