Buchty parené na jablkách
Takéto buchty ste ešte určite nejedli❗Ich príprava je velmi jednoduchá a výsledok úžasný!! Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami. Netreba k nim zvlášť lekvár👍
Ingrediencie
Cesto
- 600 g múka
- 450 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 50 ml olej
- 21 g droždie
- 1⁄2 čl soľ
Dalej ešte
- 8 veľkých jabĺk
- 100 g maslo
- 200 ml trstinový cukor alebo obyčajný
- 100 ml mlieko
- 1 vanilkový cukor
- 1 čl škorica mletá
- 2 štipka soli
Na vrch
- práškový cukor
- kakao
- maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme cca.35 minút kysnúť.
Za ten čas si očistíme a pokrájame na hrubšie plátky jablká. V panvici si zohrejeme a aj trochu opražíme maslo. Dáme jablká, ohrejeme ich potom pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Premiešame a necháme aby si jablká pustili šťavu. Nakoniec pridáme k jablkám ešte mlieko, necháme minutku prevrieť a vypneme plameň. Jablká necháme zakryté, aby velmi nevychladli.
Po uplynutí času cesto pokrájame na 8 kusov a každé cesto ešte raz vymiesime do bochníka. Pod jablkami znova zapneme plameň a poukladáme na vrch naše buchty / bochníky. Natrieme ich olejom a zakryjeme pokrievkou. Pokrývka musí byť tesná, nesmie dostať vzduch. Buchty takto paríme/ dusíme 30 minút na maličkom plameňi. Po 30 tich minútach oheň vypneme a necháme ešte 10 minút stáť. Po 10 tich minútach odkryjeme a buchty rýchlo popicháme, aby vyšiel vzduch.
Buchty servírujeme teplé spolu s jablkami, posypeme práškovým cukrom, kakaom a roztopeným maslom. Sú fantastické !!!
Sú fantastické🤩 Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube