REKLAMA
Bulgur Pilaf

Bulgur Pilaf

Tento maslovo - cibulový bulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave alebo ku gulášom. Pokojne ho môžete jesť len tak so šalátom alebo s cesnakovým jogurtom. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 700 ml voda Pridané do
  • 350 ml bulgur Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Na oleji si zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibulu. Pridáme bulgur a minútku opekáme. Následne zalejeme vodou a osolíme. Soli dajte toľko, aby šťava chutila trošku presolene, vtedy budete mať hotový pilav príjemne slaný. Na vrch dáme kúsky masla a zakryjeme pokrývkou.

2. Krok

Pilav varíme na strednom ohni bez miešania, len občas pomykáme hrncom, aby sa obsah popohýnal. Varíme dovtedy, kým bulgur nevpije do seba 3/4 vody. Ako kontrolu zvyknem príborovým nožíkom odhrnúť pri kraji bulgur a kuknem koľko šťavy má ešte na spodku :-) Po kontrole znova zakryjem, nechám minútku, aby sa znova vytvorilo dosť pary, a dám Pilav bokom. Takto necháme Pilav stáť zo 15 minút, aby vsal ešte zvyšnú tekutinu.

3. Krok

Tento bulgur pilav je výbornou prílohou k mäsám na šťave, alebo rôznym gulášom. Pokojne ho ale môžete jesť aj samotný, povedzme len s cesnakovým jogurtom alebo šalátom. Prajem dobrú chuť!

Bulgur Pilaf - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Bulgur Pilaf - krok prípravy 1
5. Krok

🙂

Bulgur Pilaf - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov