REKLAMA
Bulharská studená uhorková polievka
Bulharská studená uhorková polievka, známa aj ako Tarator je osviežujúcou letnou pochúťkou, ktorá je vhodná ako príloha k jedál alebo ako samostatné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks väčšie uhorky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 Lyžice slnečnicového oleja
- 1 Lyžice octu
- 1 ks jablko
- 100 g nasekaných vlašských orechov
- soľ a korenie podľa chuti
- 500 ml studenej vody alebo vývaru
- 150 ml kyslej smotany
- kôpor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V mixéri zmiešajte uhorky, cesnak kôpor, jablko, orechy, olivový olej a slnečnicový olej.
2. Krok
Nalejte ingrediencie do misky. Potom pridajte soľ, čierne korenie a ocot. Premiešajte ingrediencie.
3. Krok
Nalejte studenú vodu alebo vývar a premiešajte, aby sa všetky zložky dokonale spojili.
4. Krok
Polievku vložte do chladničky a nechajte ju tam stáť po dobu aspoň 30 minút.
5. Krok
Pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
6. Krok
Polievk