REKLAMA
Calzone - výborná uzavretá Pizza

Calzone - výborná uzavretá Pizza

Jednoduchý a velmi chutný spôsob na uzavretú Pizzu🙂 Plnka je velmi chutná, jedna z mojích najobľúbenejších. Použili ste už žihlavu v kuchyni? Ak nie , tak to velmi rýchlo napravte! Žihlava práve teraz rastie a je lepšia než špenát!!!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na cesto

  • 500 g hladká múka pšeničná Pridané do
  • 350 ml voda Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Plnka

  • čerstvá žihľava Pridané do
  • čerstvý Šťavel Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • mozzarella syr Pridané do
  • syr kravský v slanom náleve Pridané do
  • Šunka pastırma Pridané do
  • oregano Pridané do
  • jogurt biely Pridané do

Na potretie

  • 2 pl jogurt Pridané do
  • trocha vody Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z udaných surovín si vypracujeme mäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme kysnúť 30 minút.

2. Krok

Kým cesto kysne si pripravíme všetko na plnku. Kravský syr v slanom náleve, ktorý dáva v kombinácii s Mozzarellou úžasnú chuť. Šunku podla vlastnej chuti, ja som použila tureckú šunku Pastırma. A napokon naše čerstvé žihlavové listy a šťaveľ-šóšku. Žihlava práve teraz rastie a je krásne mladučká. Nieje to len bylinka na čaj, ale žihlavu používam v kuchyni už roky ako špenát. Vyskúšajte!

3. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré krátko vymiesime do bochníka a následne vyválkame na 25-30cm velkosť. Jednu polovicu vyváľkaného cesta natrieme najprv trochou jogurtu, až potom dáme nastrúhanú mozzarellu, rozdrobený kravský syr, naše čerstvé listy a nastrúhame cesnak. Celé osolíme trochu a uzavrieme. Druhé Calzone som naplnila oboma syrmi, šunkou a posypala oreganom. Ako presne urobíte okraj typický pre Calzone si môžte pozrieť vo videu.

4. Krok

Calzone dáme na plech s papierom a natrieme vrch jogurtom zmiešaným trochou vody. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C cca.25 minút.

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1
5. Krok

Calzone chutí fantasticky, najmä to plnené mladými listami žihlavy. Je to moja najobľúbenejšia plnka🥰 Hodí sa na desiatu, výlet, alebo na výdatnejšiu večeru či obed v kombinácii s polievkou. Prajem dobrú chuť !

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Calzone - výborná uzavretá Pizza - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Dezert

3610 receptov

Mascarpone

338 receptov

Nepečené

488 receptov

Kuracie mäso

776 receptov