REKLAMA
Čerešňová bublanina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 4 väčších vajec
- 1 hrnček kryštálový cukor
- podľa chuti práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- čerešňa
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Vajíčka v mise vymiešame s olejom a mliekom. Počítajte s hrnčekom s objemom 2,5 dl.
2. Krok
Polohrubú múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame v druhej mise a mokrú zmes vlejeme do suchej. Poriadne suroviny premiešame na hladké, vláčne cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto uhladíme po celom povrchu a na vrch ukladáme umyté a odkôstkované čerešne. Môžeme použiť aj zavárané.
3. Krok
Pečieme pol hodinku na 180°C, ale radšej koláčik priebežne kontrolujeme. A po upečení bublaninu ešte posypeme práškovým cukrom.