REKLAMA
Čerešňové víno
Chutné domáce čerešňové víno, ktoré sa hodí na večerné posedenie s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 2 kg čerešne
- 11⁄2 kg cukor
- 4 litrov voda
- 1 bal droždie pre víno
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1440 min.
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie. Čerešne umyte a odkôstkujte.
2. Krok
V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte cukor a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
3. Krok
Ochlaďte roztok cukru a vody na teplotu miestnosti, potom pridajte čerešne a droždie pre víno. Premiešajte.
4. Krok
Zmes preneste do sterilizovanej nádoby na kvasenie a zatvorte ju. Nechajte kvasiť pri izbovej teplote 2 týždne, potom prefiltrujte víno do fliaš.
5. Krok
Víno nechajte stáť pri izbovej teplote ešte počas 2 týždňov, potom je pripravené na konzumáciu.