REKLAMA
Zdroj: King_Louie from Getty Images Signature
Cesnaková bageta
Šťavnatá cesnaková bageta s chrumkavou kôrkou a sametovou cesnakovou náplňou. Ideálna ako občerstvenie na grile, na party alebo k večeri s obľúbenou polievkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Koláč
- 1 kus bageta
Cesnaková náplň
- 100 g maslo
- 4 strúčiky cesnak
- 2 čajové lyžičky sušený oregáno
- 1⁄2 štipku soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pripravte bagetu. Bagetu nakrájajte šikmo, ale neúplne. Mala by sa sklopiť ako harmonika. Predhrejte rúru na 180 stupňov C.
2. Krok
Pripravte cesnakové maslo. Rozpustite maslo, pridajte cesnak prelisovaný cez lis, oregano a soľ. Premiešajte.
3. Krok
Naplň bagetu. Pomocou kuchárskeho štetca naplň každú 'vrecko' bagety zmesou cesnakového masla.
4. Krok
Pečenie. Bagetu obalíme v alobali a pečieme 15 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 5-10 minút, až kým bageta nebude mať zlatú kôrku.
5. Krok
Podávanie. Podávajte teplé, hneď po upečení. Dobrú chuť!