REKLAMA
Cesto na pizzu z polohrubej múky
Recept na to ako urobiť cesto na pizzu z polohrubej múky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubej múky
- 2 kl soli
- 1 kl droždie
- 1 kl cukru
- 300 ml vlažnej vody
- 2 pl olivového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do hlbšej misy preosejte múku a nasypte k nej soľ. Droždie a cukor zmiešajte vo vlažnej vode a pridajte do múky.
2. Krok
Prilejte tiež olivový olej a premiešajte suroviny najprv vareškou, potom rukami hneťte cesto cca 8 minút, kým nie je už príliš lepkavé.
3. Krok
Misku s cestom zakryte uterákom a nechajte kysnúť 1 hodinu na teplom mieste, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
4. Krok
Po hodine cesto znovu premiešajte a je pripravené na pečenie pizze.