REKLAMA
Cesto na pravú taliansku pizzu
Základný recept ako pripraviť cesto na pravú taliansku pizzu. Oblohu si každý prispôsobí svojej chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 350 g hladká múka
- 200 ml teplej vody
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1⁄2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme kvások. Do misy vylejeme teplú vodu, pridáme sušené droždie a lyžičku cukru, premiešame a necháme 10-15 minút v teple stáť, kým kvasnice nezačnú pracovať.
2. Krok
Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešame. Následne prilejeme olej a nakoniec aj kvások. Najprv zmes premiešame lyžicou a potom rukou, kým sa nám múka nespojí v jedno. Cesto necháme stáť na teplom mieste asi hodinu, pokryté uterákom.
3. Krok
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko.
4. Krok
Cesto na pizzu je pripravené na pečenie.