REKLAMA
Zdroj: nadianb from Canva
Cestoviny s hubami a smotanou
Krémové cestoviny s hubami a smotanou sú dokonalým jedlom na večer. Sú plné chuti, bohaté a sýte. Tento recept je jednoduchý a rýchly, pripravený za menej ako 30 minút.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cestoviny
- 500 g cestovín (penne alebo farfalle)
Omáčka
- 300 g čerstvých húb (šampiňóny alebo vlastná voľba)
- 2 kus strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g maslo
- 1 št olivový olej
- tvrdý syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Pripravte si všetky potrebné suroviny.
2. Krok
Varte cestoviny podľa pokynov na balení do stavu 'al dente'.
3. Krok
Medzitým na panvici roztopíme maslo s olivovým olejom.
4. Krok
Pridáme nakrájané huby a opečieme ich dozlatista.
5. Krok
Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ho spolu s hubami.
6. Krok
Zalejeme smotanou, pridáme korenie podľa vlastnej chuti a necháme krátko povariť.
7. Krok
Hotové cestoviny pridáme do omáčky a dobre premiešame.
8. Krok
Podávame okamžite so strúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami.