Zdroj: Merrimon from Getty Images
Cestoviny s kuracím mäsom a špargľou
Tento recept je mojou obľúbenou kombináciou chutí a farieb. Tieto cestoviny pripravujem už roky, ako rýchly obed po práci, tak aj pre hostí pri špeciálnych príležitostiach. Kuracie mäso je šťavnaté a plné chuti a špargľa mu dodáva sviežosť.
Ingrediencie
- 400 g Cestoviny
- 2 ks Kuracie prsia
- 1 zväzok špargľa
- 4 strúčiky Cesnak
- 2 lyžice Olivové oleje
- 2 lyžice Olivové oleje
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozohrejte olivový olej. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a opečieme na panvici asi 4-5 minút z každej strany, kým nie je dobre prepečené a hotové. Podľa mojich skúseností, aby si kurča zachovalo šťavnatosť, nesmažte ho príliš.
Medzitým uvarte cestoviny vo vriacej a osolenej vode podľa pokynov na obale. Môj postup pre dokonale uvarené cestoviny spočíva v tom, že od času uvedeného na obale odpočítam 1-2 minúty - vtedy sú al dente.
Keď je kurča hotové, vyberte ho z panvice a odložte bokom. V tej istej panvici pridajte nasekaný cesnak a varte ho asi 30 sekúnd. Potom pridajte nakrájanú špargľu a varte asi 3 - 4 minúty, kým nie je al dente. Nezabudnite, že špargľa by nemala byť rozvarená. Stále by mala byť chrumkavá.
Do panvice vráťte kurča a vmiešajte špargľu. Pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte. Ak sú príliš suché, môžete pridať trochu vody z varenia cestovín.
Pokrm naberte na taniere a posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom. Ten ešte zvýrazní chuť a dodá jej jemnosť.
A voila! Cestoviny s kuracím mäsom a špargľou sú hotové.