REKLAMA
Zdroj: arfo from Getty Images
Cestoviny s kyslou kapustou a mletým mäsom
Tradičné slovenské jedlo, ktoré si radi pripravujeme počas dní, kedy sme všetci doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cestovín
- 500 g mletého mäsa
- 500 g kyslej kapusty
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- sladká paprika
- soľ
- čierne korenie
- trochu vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Na panvici s trochou masla orestujeme drobno nakrájanú cibuľu.
2. Krok
Pridáme k nej mleté mäso, všetko posolíme a premiešame. Mäso opečieme do hneda.
3. Krok
K mäsu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a sladkú papriku. Premiešame a necháme chvíľu podusiť.
4. Krok
Potom pridáme kyslú kapustu, premiešame a podlejeme vodou. Všetko necháme poriadne prevariť.
5. Krok
Medzitým si podľa návodu na balení uvaríme cestoviny. Preferujem al dente.
6. Krok
Cestoviny po uvarení scedíme a zmiešame s kapustou.
7. Krok
Hotové jedlo ešte dochutíme podľa chuti soľou a korením a môžeme podávať na stôl.