Zdroj: svariophoto from Getty Images
Cestoviny s paradajkovou omáčkou
Ľahký a rýchly obed bez mäsa. Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú moje obľúbené jedlo. Či už je to kvôli ich jednoduchosti, výživnosti alebo možnostiam variácií.
Ingrediencie
- 400 g Cestoviny
- 3 ks paradajky
- 2 strúčiky Cesnak
- 100 g parmezán
- olivový olej
- soľ a korenie
- bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky opláchnite, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte semienka. Potom paradajky nakrájajte na malé kúsky.
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho. Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili.
Keď je cesnak aromatický (ale ešte nie farebný), pridajte nakrájané paradajky, osoľte a okoreňte a na miernom ohni varte asi 15 minút. Paradajky a cesnak sa tak krásne spoja a vytvoria úžasne aromatickú omáčku.
Medzitým uvarte cestoviny al dente vo veľkom hrnci s osolenou vodou podľa pokynov na obale. Majte na pamäti, že českí výrobcovia cestovín uvádzajú dlhší ako optimálny čas varenia. Cestoviny by mali zostať v strede mierne tuhé, aby si zachovali správnu štruktúru \al dente\.
Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich, ale nechajte si trochu uvarenej vody. Vodu z cestovín pridajte do omáčky, aby sa omáčka lepšie spojila s cestovinami.
Pridáme cestoviny do paradajkovej omáčky a dobre premiešame, aby omáčka pekne obalila každú cestovinu.
Podávajte ihneď posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!