Zdroj: Tatyana Consaul from Getty Images
Cestoviny so smotanovo syrovou omáčkou
Cestoviny so smotanovo syrovou omáčkou sú jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré pripravujem už roky. Nikdy ním nič nepokazím a chutí celej rodine.
Ingrediencie
- 400 g cestovín
- 200 g syra
- 200 ml smotany na varenie
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- muškátový oriešok
- olej
- nasekané bylinky
Najnovšie letáky
Postup
Začnite s prípravou cestovín podľa pokynov na balení. Odporúčam vždy variť cestoviny al dente, teda aby boli ešte trochu tvrdé.
Kým sa varia cestoviny, na panvici na strednom ohni orestujte cibuľu na troche oleja a keď je mäkká a zlatohnedá, pridajte pretlačený cesnak.
Potom pridajte strúhaný syr a smotanu. Miešajte, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Nakoniec pridajte uvarené a scedené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešajte, aby boli všetky cestoviny pokryté omáčkou.
Podávame ihneď, kým je jedlo ešte horúce. Cestoviny môžete posypať ešte trochou syra alebo nasekanými bylinkami.