:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/n4xxQc3-1okxP7Uw3utR/e8e07152c3ddc6ecbcd3cb9434bdea.jpeg)
Cestoviny z jednej panvice
Také rýchle recepty mám najradšej, navyše z jednej panvice a skoro bez práce, no tak to má byť!
Ingrediencie
- 1 menšiu cibuľu
- 400 g paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 ml vody
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 x tuniak Calvo v olivovom oleji
- 30 g parmezánu
- 160 g sušených cestovín
- Hŕstka čerstvej bazalky
- Hŕstka rukoly
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky umyte a nakrájajte na polovičky, cibuľu nadrobno a cesnak na tenké plátky.
V panvici rozpáľte olej, akonáhle je horúci, pridajte cibuľu a pomaly opekajte, kým nie je ľahko zlatistá, následne pridajte cesnak a opečte ho dozlatista.
Pridajte pokrájané paradajky a pár minút zahrievajte, kým nezmäknú.
Do panvice nasypte cestoviny a prilejte vodu, priveďte do varu a varte podľa návodu na obale cestovín do al dente. Počas varenia by sa mala vody vybrať, ak sa už vyparila a cestoviny sú stále tvrdé, prilejte ďalšie trochu.
K hotovým cestovinám pridajte tuniaka Calvo a parmezán a dochuťte soľou a korením. Na záver pridajte pokrájanú bazalku a rukolu a môžete podávať. Dobrú chuť!