REKLAMA
Cestoviny v parmezánovej omáčke so sušenými paradajkami
Vynikajúca pasta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
Suroviny
- 500 g kuracie prsia
- 1 Hŕstka sušené paradajky
- soľ
- čierne korenie
- olej
Omáčka
- 1 pl maslo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl hladká múka
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 200 ml šľahačková smotana
- 100 g Strúhaný parmezán
- cesnakové korenie
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Mäso umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán na troche oleja . Vyberieme z panvice na tanier a odložíme na stranu.
2. Krok
Omáčka: K výpeku pridáme 1 pl masla a necháme ho rozpustiť na miernom ohni. Dodáme pretlačený cesnak , chvíľu miešame a pridáme múku na zahustenie.
3. Krok
Primiešame vývar z bujónu, smotanu, nastrúhaný parmezán a cesnakové korenie a necháme prevrieť. Dodáme nakrájané sušené paradajky, osolíme , okoreníme a varíme ešte 1-2 minúty. Na záver do omáčky vrátime už hotové mäso ( nakrájané na pásiky) ,uvarené cestoviny a premiešame. Pred podávaním ešte posypeme strúhaným parmezánom.