REKLAMA
Zdroj: Elena Safonova from Canva
Chalva
Chalva má vysoký obsah živín, lahodnú chuť a jemnú textúru. Medzi moje obľúbené ingrediencie patrí práve sezam, ktorý tejto sladkosti dodáva charakteristickú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 500 g sezamu
- 300 g Med
- 150 ml voda
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Sezam si opražíme na suchej panvici, kým nezmení farbu na zlatistú.
2. Krok
Opražený sezam necháme vychladnúť.
3. Krok
Med zmiešame s vodou a štipkou soli. Všetko spolu varíme, kým hmota nezhustne.
4. Krok
Do zhustnutej zmesi pridáme sezam a všetko premiešame.
5. Krok
Hotovú zmes vylejeme na vymastený plech a necháme vychladnúť.
6. Krok
Keď je chalva vychladnutá, môžeme ju nakrájať a podávať.