Cheesecake s černicami
Cheesecake s černicovým coulis a keksíkovým základom.
Ingrediencie
CESTO
- 100 g keksy
- 45 g maslo
TVAROHOVÝ KRÉM
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 5 pl práškový cukor
- 1 pl hladká múka
- 1 ks vajce
ČERNICOVÉ COULIS
- 200 g černice
- 1 pl škrob
- 1 čl malinový puding
- 3 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
CESTO: Cesto rovnomerne vtlačíme na vymastenú formu a dáme piecť.140°C/10 min. Z formy môže počas pečenia vytekať maslo, tak to treba niečím podložiť. Môžeme si pripraviť tvarohový krém.
TVAROHOVÝ KRÉM: Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na upečený korpus a dáme znova piecť.140°C/60 min.
Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť.
ČERNICOVÉ COULIS: Ovocie s cukrom necháme rozvariť. Zahustíme rozpusteným škrobom a pudingom. Miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa, rozmixujeme dohladka, prepasírujeme cez sito a dáme ešte chvíľu povariť. Mierne vychladenú vrstvu nalejeme na koláč a dáme do chladničky. Najlepšie cez noc.