Zdroj: Milica Stanic via Getty Images
"Čierna kapusta" (kapusta) s receptom na zemiaky
Ľahko pripraviteľný a zdravý pokrm, ktorý je vďaka svojej výdatnej chuti obzvlášť vhodný v chladnom období.Čierna kapusta je veľmi podobná kapuste. Milujem kombináciu zemitej chuti čiernej kapusty a jednoduchej prílohy v podobe zemiakov. Je chutná, výživná, zdravá a predovšetkým jednoduchá na prípravu na rodinný obedový stôl.
Ingrediencie
- 1 kg Čierna alebo zelená kapusta
- 800 g zemiaky
- 2 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 Tablespoon olivový olej
- soľ a korenie
- Muškátový oriešok (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Ako obnoviť recept na čiernu kapustu alebo kelZačnite so zemiakmi, pretože tie trvajú najdlhšie. Zemiaky dôkladne umyte a uvarte ich vo veľkom hrnci s osolenou vodou. Je dôležité, aby ste zemiaky neošúpali, pretože by stratili svoju chuť. Trvá to približne 20 až 25 minút, kým sú uvarené.
Kým sa zemiaky varia, môžete pripraviť čiernu kapustu. Je potrebné ju dôkladne umyť, najmä ak pochádza priamo zo záhrady. Odporúčam odstrániť stonku a kapustu nakrájať na väčšie kúsky.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak.
Keď je cibuľa priesvitná, pridajte čiernu kapustu. Dochuťte soľou, korením a podľa potreby štipkou muškátového orieška. Ak kapusta nesedí na panvici rovnomerne, chvíľu počkajte, kým sa nezhrnie, a potom môžete pridať zvyšok kapusty.
Kapustu nechajte 15-20 minút dusiť. Občas ju otočte, aby sa uvarila rovnomerne.
Zemiaky sú hotové, keď sa dajú ľahko prepichnúť nožom. Vylejte vodu a nechajte zemiaky krátko zapariť.
Čiernu kapustu alebo kel a zemiaky podávajte spolu. Vychutnajte si toto výdatné jedlo a jeho jednoduchú, ale lahodnú chuť. Celá rodina sa zasýti a poteší touto domácou kuchyňou.