Čoko kocky s ganache
Lahodný zákusok s kopou čokolády
Ingrediencie
Suroviny
- 6 vajce
- 6 pl kryštálový cukor
- 6 pl hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 3 pl kakao
Ganache
- 500 ml šľahačková smotana
- 200 g čokoláda na varenie
- 50 g mliečna čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si plech na pečenie 30x20, ktorý vymastíme a vysypeme múkou.
Bielka šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávme kryštálový cukor.
Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka,kakao, prášok do pečiva).
Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 C asi 20 min. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché.
Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplý ganache nalejeme na teplý korpus.
Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.