Zdroj: corelens from Canva
Čokoládová poleva s maslom
Recept na čokoládovú polevu s maslom. Je dokonalá na torty, muffiny a iné pečivo, dokonca aj na domáce sušienky.
Ingrediencie
- 200 g čokolády na varenie
- 125 g masla
- 3 pl Med
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si rozdrvte čokoládu na drobné kúsky. Vždy odporúčam použiť čokoládu na varenie, pretože po roztopení je nadýchaná a hodí sa tu najlepšie.
Do malej panvice pridajte maslo a nechajte ho na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustí. Je dôležité, aby bol oheň mierny - maslo by sa nemalo spaľovať, len pomaly roztápať.
Pridajte rozdrobenú čokoládu a med. Často miešajte, aby sa čokoláda rovnomerne rozpustila a zmiešala s maslom a medom.
Oheň zatiaľ nechajte na slabo a počkajte, kým zmes úplne nie je hladká a všetky suroviny sú dobre premiešané.
Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Akonáhle je poleva chladná, môžete ju použiť na oblievanie alebo ozdobu. Príprava je rýchla a jednoduchá, poleva je dokonale hladká a lesklá.