Čokoládová torta s mascarpone a malinami
Výborná a svieža čokoládová torta s mascarpone a malinami.
Ingrediencie
Cesto
- 280 g múka
- 330 g kryštálový cukor
- 120 ml mlieko
- 240 ml slnečnicový olej
- 70 g holandské kakao
- 2 kl kypriaci prášok
- 180 ml červené víno
- 3 ks vajce
- 1 kl soľ
Malinová plnka
- 125 g čerstvé maliny
- 250 g mascarpone
- 60 g práškový cukor
Čokoládová poleva
- 340 g nesolené maslo
- 340 g práškový cukor
- 150 ml mlieko
- 40 g kakao
- 100 g horkosladká čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo veľkej mise zmiešame múku so soľou, kakaom a práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Potom postupne prilievame olej, víno a mlieko.
Zdroj: Youtube
Všetko poriadne premiešame a pridáme vajíčka.
Takto pripravené cesto pečieme na 180°C zhruba 60 minút vo forme, ktoré sme vystlali papierom na pečenie.
Zdroj: Youtube
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozrežeme ho na 3 časti.
Malinová plnka Umyté maliny rozmixujeme kuchynským mixérom na pyré.
V miske vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a malinovým pyré.
Zdroj: Youtube
Čokoládová poleva Maslo rozšľaháme s niekoľkými lyžicami mlieka, ktoré pridávame postupne. Potom pridáme práškový cukor a kakao.
Zdroj: Youtube
Čokoládu rozpustíme na panvici s vriacou vodou, necháme trochu vychladnúť a pridáme k zmesi. Takto pripravenú čokoládovú plnku miešame pokiaľ nezíska hladkú štruktúru.
Zdroj: Youtube
Jednotlivé korpusy vrstvíme na seba a potierame ich malinovou plnkou. Tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme čerstvými malinami.