Zdroj: TiSanti from Getty Images
Čokoládové guľôčky
Čokoládové guľôčky v čokoláde sú pre mňa synonymom pravého čokoládového raja. Robím ich už niekoľko rokov, najmä na sviatky a oslavy.
Ingrediencie
- 200 gramy Horká čokoláda
- 100 gramy maslo
- 100 gramy práškový cukor
- 1 kus vajce
- 100 gramy vlašské orechy
- 2 Lyžice kakao
- 200 gramy Mliečna čokoláda na polevu
Najnovšie letáky
Postup
Horkú čokoládu a maslo nakrájajte nadrobno a vložte do misky postavenej nad hrniec s vodou. Vytvorí sa para, ktorá pomaly rozpustí čokoládu a maslo na hladkú zmes. Je dôležité, aby sa voda nedotýkala dna misky s čokoládou a aby sa tiež nevarila.
Po rozpustení čokolády a masla pridajte cukor a dobre premiešajte. Potom do zmesi vmiešajte jedno vajce. Ak použijete vajcia od vidieckych sliepok, guľky budú chutiť ešte lepšie.
Potom do pripravenej zmesi pridajte mleté vlašské orechy a kakao. Dobre premiešajte a nechajte v chladničke asi 2 hodiny.
Vyberte ho z chladničky a malou naberačkou z neho vytvorte malé guľôčky, ktoré položte na plech s papierom na pečenie.
Nakoniec roztopíme mliečnu čokoládu a obalíme v nej guľôčky. Necháme ich vychladnúť.