REKLAMA
Zdroj: MichaelL from Getty Images
Čokoládové kolieska
Recept na čokoládové linecké kolieska ozdobené cukrárenskými dekoráciami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 300 g hladká múka
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 kus vajce
- štipka soli
- 1 lyžička perníkového korenia
- citrónová šťava z citróna
- 200 g marmelády
- 200 g tmavej čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešame múku, maslo, práškový cukor, vajce, soľ, perníkové korenie a citrónovú šťavu.
2. Krok
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
3. Krok
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska.
4. Krok
Upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 10 minút. Necháme úplne vychladnúť
5. Krok
Kolieska natrieme marmeládou a zlepíme spolu.
6. Krok
Nakoniec ich polejeme čokoládou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.