Zdroj: Jobrestful from Getty Images
Čokoládový koláč bez vajec
Tento čokoládový koláč bez vajec je jedným z mojich obľúbených receptov. Je ideálny pre ľudí so zvýšenou alergiou na vajcia alebo pre tých, kto sa rozhodli pre vegánsku stravu.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 200 g cukru
- 40 g kakaa
- 2 kl Prášku do pečiva
- 1⁄2 kl Čajové Sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 80 ml oleja
- 1 Lyžice jablčného octu
- 240 ml vody
- čokoláda na poliatie
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Formu na pečenie (o priemere 20 cm) si premastíme olejom a posypeme múkou.
V miske zmiešame suché ingrediencie - múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
V druhej miske si zmiešame tekuté ingrediencie - olej, vanilkový extrakt, ocot a vodu.
Potom pridáme tekuté ingrediencie k suchým a všetko dobre premiešame. Nezabudnite, že cesto nemusí byť úplne hladké, drobné hrudky sú v poriadku a pri pečení sa rozpustia.
Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre 60 minút.
Koláč po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním ho polejeme roztopenou čokoládou.