Čokoládový koláč s tajnou ingredienciou
Opäť dezert zo série zdravších a nutrične plnohodnotnejších receptov. Navyše je v ňom ukrytá zelenina, takže ak máte problém jej konzumáciou, viete ju do jedla "prepašovať" aj takto
Ingrediencie
Korpus
- 1 ks plechovka červenej fazule
- 1 ks banán
- 2 ks vajcia
- 20 g kakaa
- 15 g kokosove ho oleja
- 30 g čokoládového proteínu
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1 čl perníkového korenia
- 1 čl škorice
- 30 g horkej čokolády
Krém
- 200 g jemného tvarohu
- 100 g čokoládového proteínového pudingu
- 1⁄2 ks banánu
- 25 g horkej čokolády
- podľa chuti sladidlo
Najnovšie letáky
Postup
Fazuľu scedíme a prepláchneme vodou. Rozmixujeme ju spolu s banánom. Pridáme vajíčka a roztopený kokosový olej.
V mise zmiešame suché ingrediencie a pridáme k nim fazuľovú zmes. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu.
Vylejeme do formy (20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
Pripravíme si krém. Banán rozpučíme, čokoládu roztopíme a všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Upečený korpus prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Jednu časť potrieme krémom, prikryjeme druhou časťou a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Odložíme do chladničky, aby krém stuhol.