REKLAMA
Zdroj: AmalliaEka from Canva
Čokoládový koláč z fazule
Čokoládový koláč z fazule je neobvyklým, ale úžasne chutným dezertom. Je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí sa snažia vyhýbať lepku, alebo len experimentujú s netradičnými ingredienciami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 400 g konzervovanej čiernej fazule
- 3 ks vajcia
- 3 pl kokosového oleja
- 1⁄2 šálky holandského kakaa
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1⁄2 lyžičky soli
- 1⁄2 lyžičky prášku do pečiva
- 50 g čokolády na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie, ktorú vysteliete papierom. Na tvare formy nezáleží.
2. Krok
Fazuľu rozmixujte spolu s kokosovým olejom a vajcami. Mixujte, až kým nebude zmes hladká.
3. Krok
Potom pridajte kakao, cukor, vanilkový extrakt, soľ a prášok do pečiva. Mixujte, až kým nebude zmes dobre zmiešaná.
4. Krok
Cesto nalejte do pripravenej formy na koláče a pečte ho približne 25 minút.
5. Krok
Po upečení necháme koláč z fazule vychladnúť a môžeme ho krájať.