Čučoriedkový cheesecake
Ďalší recept na cheesecake. Tentokrát krém s čučoriedkami, doplnený čokoládovou polevou
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienok
- 100 g masla
Krém
- 250 g mascarpone
- 500 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladkej špaldovej múky
- 120 g práškového cukru
- 150 g rozmrazenych čučoriedok aj s trochou šťavy
- 1 balenie vanilkový cukor
Poleva
- 100 g mliečna čokoláda
- 50 ml smotany na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
V mixéri si rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Túto zmes vysypeme do formy (24cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie (papier len na spodok formy).
Sušienky rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dne formy.
Tento korpus môžeme dať na chvíľku (10 minút) do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Na krém si vyšľaháme mascarpone s tvarohom a kyslou smotanou. Po jednom prišlahávame vajíčka. Pridáme cukor a múku a prešľaháme.
V inej miske si rozmixujeme čučoriedky aj s trochou šťavy spolu s vanilkovým cukrom.
Čučoriedkovú zmes pridáme do krému a premiešame.
Takto pripravený krém nalejeme na sušienkový základ. Formou pár krát pobúchame, aby sme odstránili bublinky.
Cheesecake vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme cca 50 min. Kraje by mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže ešte zdať surový. To nevadí, stuhne v chladničke.
Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake vyberieme z rúry a pripravíme si polevu.
Smotanu dáme do hrnca zohriať. Do misky si nalámeme čokoládu a polejeme ju zohriatou smotanou. Miešaním získame čokoládovú polevu, ktorou polejeme cheesecake.
Takto pripravený koláč odložíme do chladničky. Najlepšie cez noc.