Cviklový koláč s ríbezľovou vrstvou
Koláč zladený do rúžových farieb. Korpus z cvikly, vrstva z ríbezlí a poleva z ruby čokolády. Jednoduchý, rýchly, chutný a zdravý. Vhodný aj na raňajky.
Ingrediencie
Cesto
- 125 g varená cvikla
- 2 ks vajce
- 100 g biely jogurt
- 30 g hladká špaldová múka
- 30 g jahodový proteín
- 1⁄2 bal prášok do pečiva
- Prípadne sladidlo ja som už nedávala
Ríbezľová vrstva
- 350 g mrazené ríbezle
- 1⁄2 bal Zlatý klas
- 20 g vanilkový proteín
- 1 bal vanilínový cukor
Poleva
- 60 g ruby čokoláda
- 2 pl voda
Najnovšie letáky
Postup
Cviklu nastrúhame najemno. Pridáme vajíčka, jogurt a premiešame. Následne primiešame múku, proteín a prášok do pečiva. Vzniknuté cesto vylejem do malej zapekacej misky (alebo plechu), vymazanej olejom (ja som použila olej v spreji). Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Ríbezle opláchneme teplou vodou aby sa trochu rozmrazili a premiestnime ich do hrnca. Vidličkou ich môžeme trochu popučiť. Pridáme vanilkový cukor, zlatý klas rozmiešaný vo vode a proteín, ktorý tiež rozmiešame v troche vody. Všetko spolu varíme do zhustnutia.
Do upečeného cesta môžeme urobiť opakom varešky dierky.
Ríbezľovú časť vylejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Čokoládu spolu s vodou zohrejeme v mikrovlnke na 30sek. Premiešame do hladkej konzistencie a rozotrieme na koláč.