Zdroj: Lilechka75 for Getty Images
Dezert z vaječného likéru ako tiramisu
Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie a je typickou nemeckou dezertnou špecialitou. Keď chcem pohostiť hostí alebo jednoducho pripraviť sladké pohostenie pre seba a svoju rodinu, tento ľahký a nadýchaný dezert s vaječným likérom je vždy hitom. Je krémový, ľahký a chuť vaječného likéru mu dodáva jedinečný nádych podobný tiramisu.
Ingrediencie
- 6 žĺtko
- 200 g cukor
- 1 Balík Vanilkový cukor
- 250 g mascarpone
- 200 ml Vaječný likér
- 300 g Ladyfingers
- 2 PL Kakao na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu vaječného likéru najprv vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Dbajte na to, aby sa cukor úplne rozpustil, inak by váš dezert mohol byť kryštalický.
Do žĺtkovej zmesi vmiešajte mascarpone. Musíte ho poriadne zapracovať, aby sa nevytvorili hrudky. Ak chcete, môžete použiť aj ručný mixér.
Teraz do zmesi pridajte vaječný likér a opäť dobre premiešajte. Vaječný likér dodáva tomuto dezertu jedinečnú chuť.
Teraz je čas na hubové prsty. Umiestnite vrstvu vašich piškót do nádoby na pečenie. Ak sa do nej dokonale nezmestia, nevadí. Môžete ich jednoducho vyrovnať.
Potom na sušienky nalejte vrstvu vaječného krému. Tieto kroky opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Dbajte na to, aby ste skončili s vrstvou krému.
Pred podávaním nechajte dezert odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny. Je ťažké čakať, ale oplatí sa to!
Tesne pred podávaním posypte dezert vaječným likérom s kakaom. Dodá vášmu dezertu nielen krásny vzhľad, ale aj ľahkú, lahodnú čokoládovú chuť.
A váš dezert s vaječným likérom je pripravený! Sľubujem, že si ho budete chcieť pripraviť znova a znova.