REKLAMA
Diétne kuracie soté
Recept na diétne kuracie soté so zeleninou bez použitia tuku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks kuracie prsia
- 2 ks mrkvy
- 1 ks paprika
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml bieleho vína
- 2 pl olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu, papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Cesnak olúpeme a pretlačíme.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme naň kuracie prsia a opečieme ich zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a odložíme bokom.
3. Krok
Na rovnakej panvici orestujeme cibuľu, približne 2 minúty. Pridáme cesnak a restujeme ešte 1 minútu.
4. Krok
Potom pridáme mrkvu a papriku a všetko spolu restujeme 5 minút. Nakoniec pridáme k zelenine opečené kuracie prsia, podlejeme ich bielym vínom a dochutíme soľou a korením.
5. Krok
Všetko spolu dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 15 minút, kým zelenina nie je mäkká a víno sa skoro vyparí.