Dokonalá hubová omáčka na všetko!
Krémová hubová omáčka na steaky, kotlety, kuracie mäso, cestoviny, pečené zemiaky.... predstavte si tie možnosti!
Ingrediencie
- 2 polievková lyžica maslo
- 1⁄2 polievková lyžica olivový olej
- 300 g hnedé šampiňóny
- Štipka soľ a korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄4 hrnček Biele víno alebo ružové víno
- 1⁄2 hrnček Kurací alebo zeleninový vývar
- 3 hrnčeky Hustá zahustená smotana
- parmezán
- čerstvé lístky tymiánu
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozohrejte olej a rozpustite maslo. Pridajte huby a smažte ich dozlatista - trvá to asi 4 až 5 minút. Nie je potrebné neustále miešať.
Zdroj: YouTube
Pridajte cesnak a štipku soli a korenia. Opekajte, kým cesnak nezozlátne asi 1 minútu. Pridajte biele víno - bude prskať! A miešajte, kým sa nevyparí.
Zdroj: YouTube
Pridajte vývar, smotanu a pol hrnčeka parmezánu. Premiešajte, potom znížte teplotu na strednú, aby sa omáčka varila - nevarte rýchlo, smotana by sa mohla zraziť.
Zdroj: YouTube
Občas premiešajte a varte do zhustnutia. Vmiešajte tymian, soľ a korenie podľa chuti a odstavte.
Zdroj: YouTube
Podávajte ku steaku alebo k cestovinám, pečeným zemiakom alebo s dusenému hovädziemu či bravčovému mäsu.
Zdroj: YouTube