REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a pečenie
Dokonalý francúzsky krémeš
Originálny francúzsky krémeš z lístkového cesta, pudingu a šľahačky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 1 ks lístkové cesto
Plnka
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 1 l mlieko
- 5 pl kryštálový cukor
- 2 ks žĺtko
- vanilková aróma
Šľahačková plnka
- Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie
Poleva
- 1 ks čokoláda na varenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme ich a uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C približne na 10 minút. Pláty pečieme samostatne.
2. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, do ktorého pridáme žĺtka.
3. Krok
Vyšľaháme šlahačku.
4. Krok
Na prvý plát nanesieme vychladnutý krém, naň šľahačku a na vrch druhý plát.
5. Krok
Vrchný plát polejeme roztopenou varovou čokoládou.
6. Krok
Francúzsky krémeš necháme poriadne stuhnúť v chladničke.