Zdroj: Pixabay: Pexels
Dokonalý tvarohový koláč Čokoládový dezert
Spojenie bohatého krémového tvarohového koláča s lahodne jemnou a intenzívnou čokoládou v tomto dezerte je úplným pôžitkom.
Ingrediencie
Na kôrku:
- 11⁄2 poháre Omrvinky z grahamových sušienok
- 1⁄2 pohár maslo rozpustené
- 2 pl kryštálový cukor
Na náplň:
- 2 lbs Smotanový syr, izbová teplota
- 11⁄2 poháre kryštálový cukor
- 4 Veľké vajcia
- 1 pohár Polosladké čokoládové lupienky, rozpustené a vychladené
- 2 lyžičky čistý vanilkový extrakt
- 1⁄4 pohár múka
- 1⁄2 pohár kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 162 °C (325 °F), čo je kľúčový krok pre úspešné pečenie.
V miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a cukor. Túto zmes vtlačte na dno 9-palcovej formy a vytvorte kôrku, čo je jednoduchá úloha, ktorá sa lepšie vykonáva pomocou zadnej strany lyžice na vyrovnanie.
Korpus pečte asi 10 minút, kým nie je hotový, potom ho vyberte a odložte bokom.
Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr do hladka, čo je rozhodujúci faktor pre dokonalý tvarohový koláč. Postupne pridávajte cukor a zároveň pokračujte v šľahaní tvarohu.
Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridaní šľahajte, aby ste sa uistili, že sú dobre zapracované.
Pomaly vmiešajte vychladnutú rozpustenú čokoládu. Dávajte pozor, aby ste to nepreháňali, čo by mohlo viesť k prasklinám v tvarohovom koláči.
Pridajte vanilkový extrakt, múku a kyslú smotanu; všetko dôkladne, ale jemne spojte.
Na vychladnutú kôrku v panvici nalejte túto bohatú krémovú náplň.
Pečte v predhriatej rúre 1 hodinu. Tvarohový koláč by sa mal pri pohybe ešte trochu kývať; po vychladnutí stuhne.
Nechajte tvarohový koláč pomaly vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami a potom ho pred podávaním uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Je ťažké čakať, ale tento proces chladenia zaručuje šťavnatú krémovú konzistenciu.