REKLAMA
Zdroj: Facebook
Domáca kysnutá parená knedľa - recept
Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť. Dá sa spraviť aj variant - parená knedľa z hladkej múky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 125 ml vlažné mlieko
- 125 ml voda vlažná
- 1 čl soľ
- 1 ks vajce
- 2 pl olej
- 21 g droždia
- 1 čl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z trošky mlieka, kvasníc a cukru si pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste, kým sa nezobudí.
2. Krok
Múku preosejeme so soľou do misy, pridáme kvások, zvyšné mlieko a vodu. Dáme vajíčko, olej a spracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
3. Krok
Cesto rozdelíme na polovicu a vytvarujeme knedle. Necháme ich ešte 10 minút postáť a pripravíme si hrniec s vodou, vložíme doň parák, na ktorý dáme papier na pečenie aby sa nám knedľa neprilepila. Knedle naparujeme 20 minút. Horúce ich popicháme špáradlom. Je dobré ich ponatierať olejom. Domáca parená knedľa je na svete.