REKLAMA
Domáca maková strúdľa
Dostali ste chuť na zdravú makovú štrúdľu? Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept z lístkového cesta na zdravú a najlepšiu makovú štrúdľu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 ks lístkové cesto
- malinový džem
- mak
- 1 ks vajce
- 100 ml mlieko
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 pl práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Lístkové cesto rozbalíme a potrieme džemom.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na džem nanesieme makovú plnku. Mak sparíme horúcim mliekom a zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Makovú štrúdľu zrolujeme a konce poriadne uzatvoríme.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Popicháme do nej vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5. Krok
Makovú štrúdľu pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút, do zlatista.
Zdroj: Youtube