REKLAMA
Domáca masť s oškvarkami
Slovenské jedlo každý pozná a chutí nám.Ja to robím úplne jednoducho.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- slanina surová
- mastné odrezky z bravčového mäsa
- voda trocha
- trocha mlieko
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Slaninu a odrezky aj s kúskom mäsa si nakrájame na drobné kocky.Dáme do hrnca ,pridáme trošku vody,aby sa nám slanina na začiatku nepripalovala, trošku posolíme a pomali škvaríme.
2. Krok
Miešame a dávame pozor aby sa nám nepripálila,,keď nám pustí masť pridáme trošku mlieka aby sme mali krásne hnedasté oškvarky.
3. Krok
Ak ich máme krásne zlatisto hnedé, prelejeme si to do vhodnej nádoby, necháme stuhnúť a už papáme ako nám chutí,s cibuľkou, uhorkou atď Dobrú chuť prajem.