Domáca plnená kapusta
Fantastický recept na plnenú vegetariánsku kapustu.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 hlávka kapusta biela
Náplň
- 2 hrnčeky ryža
- 1 Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 paradajka
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1⁄4 hrnček nasekaná petržlenová vňať
- 2 pl čerstvého kôpru
- 1 pl mäta sušená
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá červená paprika
- 11⁄2 čl soľ
- 1⁄4 hrnček olivový olej
- šťava z polovice citróna
Omáčka
- 3 pl olivový olej
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 čl mletá červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 hrnčeky voda
- 2 čl mäta sušená
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si prirpavíme náplň. Do misy si dáme uvarenú ryžu. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájané paradajky. Prilejeme pretlak, olej a šťavu z citróna. Premiešame. Zmes dochutíme všetkými koreninami.
Zdroj: Youtube
Hlávku kapusty si zbavíme hlúbu. Rozrežeme na polovicu a odtrhneme jednotlivé listy. Dáme ich na chvíľku obvariť do horúcej osolenej vody. Len aby zmäkkli a dalo sa s nimi pracovať.
Zdroj: Youtube
Každý list naplníme zmesou a zabalíme do ruličky. Poukladáme ich jendu vedľa druhej do misy na pečenie.
Zdroj: Youtube
V hrnci si rozpálime olej, pridáme pretlak, papriku, cesnak prelisovaný, mätu a vodu. Osolíme a prevaríme. Omáčku nalejeme na zabalené kapusty a dáme do trúpy na chvíľku zapiecť.
Zdroj: Youtube