REKLAMA
Domáca sušená šunka
Kvalitná sušená šunka pripravená za krátky čas priamo doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 kg soľ
- 500 g bravčové stehno
- 100 ml olej
- 2 kus obväz
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
5 min.
1. Krok
Umyjeme a osušíme mäso. Potom vložíme do nádoby so soľou, nutné aby mäso bolo celé naložené v soli.
2. Krok
O 48 až 72 hodín vyberieme zo soli, umyjeme, usušíme, jemne potrieme olejom a poriadne zabalíme do obväzu.
3. Krok
Šunku zavesíme na miesto, kde nie je v prievane. Sušiť sa musí minimálne 10 dní, ideálne je nechať aspoň 14, maximálne 21 dní.
4. Krok
Šunku na tenko nakrájame a môžeme si pochutnať. Len tak, bez chlebíka :-)
Komentáre (2)
Na chlebíčky, oslavy, alebo len tak k vínu. Super!
Vynikajúce a oveľa lepšie ako kupované :)