REKLAMA
Zdroj: Fudio from Getty Images
Domáce bagety
Recept na domáce bagety v tradičnom francúzskom štýle. Tieto bagety sú krásne chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri. Sú ideálne na raňajky alebo na obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g hladká múka
- 10 g soľ
- 20 g cukor
- 7 g Suché droždie
- 350 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
V mise zmiešajte hladkú múku, soľ, cukor a suché droždie.
2. Krok
Pomaly pridávajte vodu a zmiešajte.
3. Krok
Cesto vymieste na doske a nechajte prikryté kysnúť 2 hodiny.
4. Krok
Po vykysnutí cesto rozdeľte a vyvaľkajte z neho bagety, ktoré preložíme na vymastené plech.
5. Krok
Bagety nechajte kysnúť ešte 30 minút a potom ich vložte do rúry predhriatej na 220°C.
6. Krok
Bagety pečieme 25 minút.