REKLAMA
Domáce cestoviny linguine
Základný recept na prípravu domácich cestovín linguine.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 454 g semolínová múka
- 5 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na pracovnú dosku preosejeme múku a urobíme do nej jamku. Do jamky vylejeme vyšľahané vajíčka.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pomocou kuchárskej špachtle spojíme vajíčko s múkou.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Rukami vypracujeme kompaktné cesto.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Potom cesto rozbalíme, ruky si navlhčíme vodou a ešte raz ho vypracujeme. Takto pokračujeme 2x.
6. Krok
Vzniknuté cesto rozkrájame na viac častí a pomocou valčeka na cestoviny ho vyvaľkáme na požadovanú hrúbku. Cestoviny linguine majú šírku 4 mm a dĺžku ako špagety.