:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/ead7ae283db62868fb0b3dab27155d.jpeg)
Domáce cestoviny s medvedím cesnakom
DOMÁCE CESTOVINY s medvedím cesnakom ➡️ Rozmýšľala som, ako ho okrem pesta čo najefektívnejšie využiť a uskladniť. Minulý rok som si zamrazila celé listy, ale rozmrvili sa mi. Tak ma napadlo použiť ho do domácich cestovín a vznikol tento recept.
Ingrediencie
- 1 hrnček polohrubá múka
- 2 hrnčeky hrubá múka
- 1 ks vajce
- 100 gr medvedí cesnak
Najnovšie letáky
Postup
Medvedí cesnak si nakrájame a s 1/2 hrnčekom teplej vody vymixujeme na hladkú šťavu. Ja ho mixujem v nutribullete.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/bb15a28ce2ce7c7faefab0dfe3e3d0.jpeg)
V mise zmiešame obe múky, rozbijeme do nej vajíčko a prilejeme rozmixovaný medvedí cesnak. Najskôr vareškou premiešame, aby sa nám suroviny spojili. Potom už rukami vypracujeme hladké cesto, ak je lepkavé, pridáme trošku hrubej múky. Vypracované cesto si rozdelíme na štyri časti, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočinúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/9cb634e25592b9ed2c3d03dc166712.jpeg)
Odstáte cesto na pomúčenej doske postupne, bochník po bochníku, rozvaľkáme na cca 1 mm tenký plát.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/0b9b706428f0fd061ce54c6ad5a93a.jpeg)
Plát z cesta nožom nakrájame na pásy. Veľkosť pásov si zvolíme podľa toho, aký druh cestovín chceme. Na široké rezance si pásy krájam na 3 cm, naskladám si ich na seba a krájam rezance 5 mm široké.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/b1c21eca091b6d330b240861540cc5.jpeg)
Cestoviny môžeme ihneď pripraviť, alebo ich nechať na utierke voľne vysušiť uskladneniu. Cestoviny môžeme podávať s pestom či omáčkou syrovou, smotanovou alebo paradajkovou.... No ja ich servírujem aj ku fazuľovici alebo kapustovej polievke. 👌
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6y4TEhY_AU2aGCgA71x_/71204b8b2c27e380b42bf44e8c8eae.jpeg)