Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Domáce fornetti
Chrumkavé domáce formetti upečené z lístkového cesta a rôznymi sladkými či slanými náplňami.
Ingrediencie
- 500 g lístkové cesto
- 250 g saláma v celku
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks syrokrém
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 3 pl kečup
- mleté čierne korenie
- oregano
- soľ
- sézamové semienko
Najnovšie letáky
Postup
Salámu pomelieme buď v mlynčeku alebo kuchynskom robote.
Pridáme k nej cibuľu, kečup, cesnak, soľ, oregano a čierne korenie. Vznikne zmes, ktorá pripomína nátierku.
K vzniknutej zmesi postupne pridáme syrokrém.
Z lístkového cesta tvarujeme rôzne tvary - taštičky, buchtičky, slimáky atď.
Lístkové cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme pásiky. Potrieme ich kečupom, posypeme oreganom, pizza korením a jednu polovičku natrieme vypracovanú zmes.
Cesto 2x prehneme a prekrojíme na jednotlivé buchtičky. Pozor dávame najmä na to, aby boli konce dobre zavreté.
Na vrch buchtičiek urobíme zárezy a potrieme ich žĺtkom prípadne posypeme sezamom alebo rascou.
Fornetti pečieme na 200°C približne 10 minút do zlatista.