REKLAMA
Domáce hamburgerové žemle
Domáce žemle na hamburger
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1⁄2 šálky teplej vody
- 1 čl kryštálový cukor
- 1 veľké vajce
- 3⁄4 šálky teplého mlieka
- 31⁄2 šálky polohrubá múka
- 1 čl soľ
- 1⁄4 šálky maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do veľkej misy si dáme vlažné mlieko, vajíčko, ktoré ma izbovú teplotu, vodu, sušené droždie a cukor. Spolu jemne premiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do tekutej zmesi prisypeme múku a soľ. Pridáme rozpustené maslo. Poriadne zamiesime. Vznikne nám jednotné cesto, ktoré prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Po hodine cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme valec. Valec si rozdelíme na 6 rovnako veľkých častí.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Každú jednu časť v ruke premiesime a vytvarujeme do tvaru žemle teda gule. Poukladáme ich jednu vedľa druhej do misy a povrch posypeme sezamom. Necháme ešte 15 minút odpočívať a dáme piecť na 180 stupňov na 20 minút do zlata.
Zdroj: Youtube