REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T8wUzi6KuexFhe6JWvOd/c8107d649ccf4091314b5eb5af38cd.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Domáce hrnčekové šišky
Výborné domáce hrnčekové šišky posypané práškovým cukrom. Podľa chuti si ich môžete natrieť džemom alebo nutelou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 4 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček mlieko
- 1 hrnček voda
- 4 pl olej
- 2 pl kryštálový cukor
- 1 ks sušené droždie
- 1 kl soľ
- olej na vyprážanie
- práškový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv v miske rozmiešame teplé mlieko s vodou, cukrom a droždím.
2. Krok
Potom pridáme olej, soľ a múku.
3. Krok
Rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
4. Krok
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Vykrojené kolieska necháme pod utierkou ešte chvíľu kysnúť.
5. Krok
Na panvici rozpálime olej a šišky vyprážame do zlatista.
6. Krok
Môžeme ich podávať posypané práškovým cukrom alebo natreté s nutelou a džemom.