REKLAMA

Zdroj: FB: Homemade food

Domáce kaiserky

Chutné a mäkké domáce kaiserky, ktoré sú ideálne na raňajky alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 500 g Pšeničná múka Pridané do
  • 1 ks Suché droždie Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 300 ml Teplá voda Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do

Ostatné

  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • sezam Pridané do
  • ľanové semienka Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.

2. Krok

Pridajte teplú vodu a olej a vymiešajte cesto, kým nie je hladké a pružné.

3. Krok

Preložte ho do vymastenej misy a zakryte. Nechajte ho na teplom mieste kysnúť.

4. Krok

Preložte cesto na pomúčený povrch a rozdeľte ho na 12 rovnakých častí.

5. Krok

Formujte cesto do guličiek, vytvorte na vrchu ľahké rezy, a potom ich vložte na plech vyložený papierom na pečenie.

6. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov a nechajte kaiserky ešte približne 15 minút kysnút.

7. Krok

Pred pečením každú kaiserku potrite rozšľahaným vajcom, posypte sezamom, ľanovými semienkami a potom ich na 20-25 minút vložte do rúry, kým nie sú pekne zlatohnedé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov