REKLAMA
Zdroj: FB: Homemade food
Domáce kaiserky
Chutné a mäkké domáce kaiserky, ktoré sú ideálne na raňajky alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 500 g Pšeničná múka
- 1 ks Suché droždie
- 1 čl cukor
- 1 čl soľ
- 300 ml Teplá voda
- 2 pl olej
Ostatné
- 1 ks vajce na potretie
- sezam
- ľanové semienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
2. Krok
Pridajte teplú vodu a olej a vymiešajte cesto, kým nie je hladké a pružné.
3. Krok
Preložte ho do vymastenej misy a zakryte. Nechajte ho na teplom mieste kysnúť.
4. Krok
Preložte cesto na pomúčený povrch a rozdeľte ho na 12 rovnakých častí.
5. Krok
Formujte cesto do guličiek, vytvorte na vrchu ľahké rezy, a potom ich vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
6. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov a nechajte kaiserky ešte približne 15 minút kysnút.
7. Krok
Pred pečením každú kaiserku potrite rozšľahaným vajcom, posypte sezamom, ľanovými semienkami a potom ich na 20-25 minút vložte do rúry, kým nie sú pekne zlatohnedé.